Over Spliterwt

Wie zijn wij?

Opgericht door twee designers met een hart voor duurzaamheid. Wij zijn Spliterwt. Een design bedrijf dat producten ontwerpt met een gekke twist. En dit doet door ambachtelijke technieken te combineren met moderne technologie. Met daarbij als voorkeur een duurzaam materiaal te gebruiken met een zo’n min mogelijke impact op de wereld om ons heen.

Dan denk je waarschijnlijk “Ja zal wel, ik wil gewoon een mooi product”. Precies! We willen je mooie bewuste keuzes kunnen laten maken over producten die je aanschaft. We printen bijvoorbeeld met biologisch afbreekbare inkt op bamboe textiel. Werkt onze 3D-printer met koffiedrab, de overblijfselen na het maken van bier én maiszetmeel dat verteert als je het in de aarde stopt. Wij proberen producten te ontwerpen die net een stapje verder gaan en jou dan ook een WOW-effect geven of zullen zorgen voor een mooie glimlach.

Met onze verrassende collectie aan lampen, mode-accessoires en interieuritems hebben wij een breed publiek dat zijn steentje bijdraagt aan onze leefomgeving.

En die naam dan?

De naam Spliterwt is ontstaan tijdens het koken bij ons thuis in Alkmaar. Door onze visie al eerder goed op papier te hebben gezet merkten wij drie belangrijke eigenschappen op:

  • Ambachtelijke werkwijze
  • Moderne technologie en innovaties
  • Met zoveel mogelijk groene materialen

2 gespleten werelden van ambacht en moderne technologie. Op een groene manier samengebracht en terwijl je jezelf dat bedenkt, sta je erwtensoep te maken! Het kon niet anders, de bedrijfsnaam Spliterwt was geboren.

Wereldvriendelijke
ambacht & innovatie

Onze focus

Innovatie vinden wij belangrijk, zo moet het in onze visie mogelijk zijn om materialen steeds interactiever maar tegelijkertijd ook duurzamer te maken. Door onze innovaties te gebruiken bij bedrijven waar publiek centraal staat, kunnen wij deze nieuwe technieken introduceren en reacties peilen. Als deze reacties naar verwachting zijn, maken wij ook consumentenproducten die voor jou beschikbaar zullen zijn.

Na een jaar van besef is Spliterwt een periode non-actief geweest. Dit had te maken met een van de belangrijkste dingen in het leven; gezondheid. Nu richt ik mij zich op de ontwikkeling van de Ledo Lux en alle mogelijkheden die daar bij horen. Natuurlijk zal ik daarnaast ook nog steeds mooie klassieke houten lampen ontwerpen, zonder de verdere gimmicks en technologie.

Alle beetjes helpen

Spliterwt doneert een deel van de winst aan partijen die bomen planten, natuurgebieden herstellen en bedrijven die innoveren op het gebied van duurzaamheid (bijvoorbeeld the plastic soup foundation).

We willen jou heel erg bedanken voor je tijd en mocht je nog vragen of ideeën hebben, schroom niet en stuur ons een mailtje of bel ons.

Winkels

Sinds 2020 zijn de producten van Spliterwt ook in fysieke winkels te zien. Mocht u als winkel-eigenaar interesse hebben in een van onze producten. Neem dan vooral contact met mij op. Wie weet komt er een mooie samenwerking uit voort. Voor meer informatie kan u mailen naar [email protected]

Verleden

Spliterwt is het zusje van Corny Design. Een Nederlands designbureau opgericht in 2014 dat zich richt op bedrijven die duurzamer willen zijn. Hierbij wordt vooral op innovatief niveau gekeken naar verbeteringen. Interactie met klanten via bijvoorbeeld pratende spiegels en zelfvoorzienende verlichting zijn hierbij een welkome extra. In het verleden vielen de activiteiten van Spliterwt ook onder Corny Design. Omdat wij het belangrijk vinden bij de basis te blijven en de producten vooral voor de Nederlandse markt bedoelt zijn, is besloten het Nederlandse Spliterwt op te richten.