Over Spliterwt

Logo Spliterwt

Wie zijn wij?

Wij zijn Spliterwt. Een wereldvriendelijk design bedrijf dat producten ontwerpt en maakt op een zo milieuvriendelijk & duurzaam mogelijke manier.

Dan denk je waarschijnlijk “Ja zal wel, ik wil gewoon een mooi product”. Precies! We willen jou mooie bewuste keuzes kunnen laten maken over producten die je aanschaft. Zo printen wij met biologisch afbreekbare inkt op bamboe textiel. Werkt onze 3D-printer met koffiedrab, de overblijfselen na het maken van bier en maiszetmeel dat verteert als je het in de aarde stopt. Wij proberen producten te ontwerpen die net een stapje verder gaan op het gebied van natuurlijk bewustzijn en de wereld om je heen.

Ons doel is om te laten zien dat je ook hoogwaardige producten kan kopen waar je blij van wordt, omdat het zo mooi is én omdat het geen negatieve impact heeft gehad op de natuur.
Met onze verrassende collectie aan lampen, modeaccessoires, interieuritems en kleding hebben wij een breed publiek wat zijn steentje bijdraagt aan onze leefomgeving.

En die naam dan?

De naam Spliterwt is ontstaan tijdens het koken bij ons thuis in Alkmaar. Door onze visie al eerder goed op papier te hebben gezet merkten wij drie belangrijke eigenschappen op:

  • Ambachtelijke werkwijze
  • Moderne technologie en innovaties
  • Wereldvriendelijk, zo duurzaam mogelijk en milieubewust produceren

2 gespleten werelden van ambacht en moderne technologie. Op een groene manier samengebracht en terwijl je jezelf dat bedenkt, sta je erwtensoep te maken! Het kon niet anders, het moest wel Spliterwt heten.

Onze focus

Innovatie vinden wij belangrijk, zo moet het in onze visie mogelijk zijn om materialen steeds interactiever maar tegelijkertijd ook duurzamer te maken. Door onze innovaties te gebruiken bij bedrijven waar publiek belangrijk is, kunnen wij deze nieuwe technieken introduceren en reacties peilen. Als deze reacties vol verwachting zijn, maken wij ook consumentenproducten die voor jou beschikbaar zullen zijn.

Alle beetjes helpen

Spliterwt doneert een deel van de opbrengst aan partijen die bomen planten, natuurgebieden herstellen en bedrijven die innoveren op het gebied van duurzaamheid (bijvoorbeeld the plastic soup foundation).

We willen jou heel erg bedanken voor je tijd en mocht je nog vragen of ideeën hebben, schroom niet en stuur ons een mailtje of bel ons.

Exposities

Sinds mei heeft Spliterwt een fotograaf in de armen genomen. Zij richt zich op projecten die thema’s bevatten als  “producten gemaakt door de mens, opgenomen in de natuur”. De impact en het resultaat hiervan zal worden geëxposeerd. Voor meer informatie kan u mailen naar [email protected]

Verleden

Spliterwt is het zusje van Corny Design. Een Nederlands designbureau opgericht in 2014 dat zich richt op bedrijven die duurzamer willen zijn. Hierbij wordt vooral op innovatief niveau gekeken naar verbeteringen. Interactie met klanten via bijvoorbeeld pratende spiegels en zelfvoorzienende verlichting zijn hierbij een welkome extra. In het verleden vielen de activiteiten van Spliterwt ook onder Corny Design. Omdat wij het belangrijk vinden bij onze roots te blijven en de producten vooral voor de Nederlandse markt bedoeld zijn, is besloten het Nederlandse Spliterwt op te richten.